Antivirusprogram

Antivirusprogram som håller måttet! Det kan vara svårt att hitta bra antivirusprogram men det är viktigt för att se till att din dator är skyddad. Windows Defender är en ett bra antivirusprogram som ingår i Windows och skyddar datorn mot skadlig kod (skadlig programvara). Förutom att Windows Defender är ett bra virusprogram så är det även gratis vilket så klart är super!

Skadlig kod är virus, spionprogram och annan oönskad programvara. Skadlig kod kan infektera datorn utan att du vet om det: det kan installera sig självt från ett e-postmeddelande, när du ansluter till Internet eller när du installerar vissa appar via ett USB-flashminne, en CD- eller DVD-skiva eller andra flyttbara medier. Viss skadlig kod kan också programmeras så att den körs vid oväntade tidpunkter, inte bara när den installeras. Det är med andra ord lätt att få virus.

Windows Defender förhindrar att skadlig kod infekterar datorn på två sätt:

Realtidsskydd mot virus.
Windows Defender meddelar dig och blockerar skadlig kod som försöker installera sig självt eller köras på datorn. Du meddelas också när appar försöker ändra viktiga inställningar.

Virussökningar när som helst.
Windows Defender söker automatiskt och regelbundet igenom din dator efter skadlig kod som installerats, men du kan också påbörja en sökning när du vill. Allt som identifieras under en sökning av Windows Defender tas automatiskt bort eller försätts i karantän.

När du använder Windows Defender är det viktigt att definitionerna är aktuella. Definitioner är filer som fungerar som ett ständigt växande uppslagsverk över möjliga programvaruhot. I Windows Defender används definitioner för att hitta skadlig kod och meddela dig om potentiella risker.

För att hålla definitionerna aktuella letar Windows Defender efter uppdaterade definitioner online innan en sökning påbörjas på datorn. Du kan använda Windows Update för att automatiskt ladda ned och installera nya definitioner så fort de blir tillgängliga. I Windows 10 så körs uppdateringar automatiskt så din dator har de senate uppdateringarna gällande skadlig kod.

Dags att installera antivirusprogram?

Vi hjälper dig installera Windows Defender eller något annat bra antivirusprogram som passar dina behov, efter hur du använder din dator. Om du ofta arbetar hemifrån så har du inte företagets brandvägg som skyddar dig och då är det viktigt att du har ett bra antivirusprogram.

antivirusprogram

Krångligt att boka tid?

Ring eller mejla oss istället.